Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Hűtőszekrény Ecseg Nógrád megye

A hűtőszekrény olyan háztartási eszköz, ami valószínűleg minden otthonban megtalálható. A konyha nem tud megfelelően működni nélküle a mindennapokban, így sokan teljesen természetesnek vesszük, és nem foglalkozunk számunkra olyan apróságokkal, hogy kis trükkök bevetésével még takarékosabban tudjuk használni ezt a háztartási eszközt a hétköznapok során. Hogyan használjuk ki maximálisan a hűtőszekrény adottságait?
 
A hűtőszekrény olyan háztartási eszköz, ami valószínűleg minden otthonban megtalálható. A konyha nem tud megfelelően működni nélküle a mindennapokban, így sokan teljesen természetesnek vesszük, és nem foglalkozunk számunkra olyan apróságokkal, hogy kis trükkök bevetésével még takarékosabban tudjuk használni ezt a háztartási eszközt a hétköznapok során. Pedig nagyon nagy jelentősége van annak, hogy hatékonyan használjuk ki a konyha egyik szívét, a hűtőszekrényt! Mint a legtöbb eszköz használata, úgy a hűtőé is lehet szegényes, vagy igényes. Utóbbi esetben elég pár apró praktikát betartani a használata során.

Az egyik legegyszerűbb módszer a sok közül a szemmértékre alkalmazott logika a tárolás során. Ha már megkezdtük egy étel csomagolását (kibontottuk), praktikus elől tárolni, hogy ne feledkezzünk meg róla, mindig szem előtt legyen. Így kiküszöböljük azt a hibát, hogy beleeszünk egy felbontás után megromlott élelmiszerbe és neadjisten’ megbetegszünk tőle, és megóvjuk magunkat a kinyíló hűtőajtó mögött megbúvó kellemetlen, rossz szagoktól, amitől olyan nehéz megszabadulni. Nyilván a benti hőmérséklet helyes beállításától is függ az ételek romlása. Már egy pici hőmérséklet változás is hatással van a szavatosságra. Pl. a tej 4 Celsius fokon tárolható legoptimálisabban. Amennyiben a hűtőgép hőmérsékletét 5 Celsius fok alatt tartjuk, az ételek sokáig frissek, hűvösek és ízletesek maradnak, így elállásuk miatt nem kell gyakorta pótolni őket, ami igencsak pénztárcakímélő módszer. Vannak olyan háztartások is, ahol a nem hűtendő élelmiszereket is a hidegben tárolják. Ilyenek pl. a fűszerek, amik érzékenyek a hőmérséklet változásra, ezért javasolt a gép ajtajába pakolni őket.

Bár a nyitogatást- csukogatást megsínylik ezek az élelmiszerek, anélkül is, hogy eszünkbe jutna, hogy vajon milyen lesz úgy az adott étel íze, ha sokat nyitjuk ki a gép ajtaját. Nagyon sokan nem tudják azt a tényt sem, hogy a gép belsejében lévő hőmérséklet eloszlásában mérvadó a benne tárolt élelmiszerek mennyisége. Törekedni kell az arany középútra, mint az élet más területein is. Ha a szinte teljesen üres hűtőben csak a levegő van, az sem jó, mint ahogy az sem, ha dugig van tömve a gép. Ez utóbbi megoldás még rosszabb, mint az első, mert a hideg levegő nem tud eloszlani optimálisan, így a romlás miatt az ételek a szemétbe kerülnek, ami plusz pénzkidobást jelent. Se nekünk, se a hűtőnek, se a Földünknek nem kedvez ez a megoldás. Az élelmiszer tárolásnak is megvan a kisokosa.

Az alsó polc a tejtermékek, készételek, főtt húsok és egyéb megsütött – főzött ételek tárolóhelye, mivel itt a legalacsonyabb a hő. A kevésbé romlandó élelmiszerek, csomagolt termékek, italok kedvező helye a középső vagy felső polc a maga állandó hőmérsékletével. Figyeljen arra is, hogy az ételeket tárolja légmentesen lezárható edényekben. Az egyik legfontosabb szabály a nyers húsok és halak hűtő aljában lévő tárolása, mivel itt a legkisebb a hőmérséklet, és hogy a többi élelem át ne vegye az aromákat. Nyers árukat kizárólag lezárva és szivárgásmentesen tartsunk, így mindent megtettünk az ételek minél hosszabb élettartamáért. Jöjjön el hozzánk, látogassa meg honlapunkat – válasszon a mi kínálatunkból, ha tökéletes hűtőszekrényt szeretne!

<-- Vissza a Hűtőszekrény Ecseg Nógrád megye blog oldalra!