Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Kitchenaid termékek Ecseg Nógrád megye

Kitchenaid termékek

 

A Kitchenaid termékek története évszázados múltra tekint vissza, rengeteg érdekességgel a kulisszák mögött. A márka neve mindig is garanciát jelentett a minõségre, amirõl személyesen is meggyõzõdhet, ha kipróbál néhány terméket. A KitchenAid egy, az amerikai Whirlpool Corporation tulajdonában álló háztartási gépmárka. 1911-ben a The Hobart Manufacturing Company alapította a céget állványos keverõk gyártására. Az elsõ bemutatott modell a H-5 nevet kapta. A konkurens cégek piacra lépésével a vállalat folyamatos versenyhelyzetben volt, és az 1930-as években, Egmont Arens tervezõ munkájának köszönhetõen mutatta be a ma már védjegyének számító K modellt. Az állványos keverõk kialakítása azóta kevés változáson esett át, megõrizte az egyedi stílust és a hagyományokat. A K-modell bemutatása óta a tartozékok maximálisan kompatibilisek a modern gépekkel.

 
Az állványos keverõ ötlete Herbert Johnstontól, a Hobart Corporation mérnökétõl származik. Az inspirációt az jelentette, amikor szemtanúja volt, hogy egy pék hogyan keveri a tésztát, és úgy gondolta, hogy a feladat elvégzésére van alkalmasabb módszer is. 1914-ben kezdõdött meg a fejlesztés, és nem sokkal késõbb piacra dobták az ipari munkát segítõ H típusú keverõt. Az amerikai haditengerészet is rendelt a keverõkbõl, egyrészt a két új Tennessee osztályú csatahajóhoz, Kaliforniába és Tennessee-be, másrészt az Egyesült Államok haditengerészetének elsõ dreadnought csatahajója, a Dél Karolina számára. 1917-ben a Hobart állványos keverõk az amerikai haditengerészet összes hajójának alapfelszereltségévé váltak. Ennek hatására indultak meg a fejlesztések az elsõ otthoni modelleken.  
 
Az 1918-ban bemutatott tízkvartalos C-10 modell volt a Kitchenaid termékek közül az elsõ, magát a márkanevet viselõ gép, amelyet a Hobart Troy Metal Products leányvállalatánál, az Ohio állambeli Springfieldben gyártottak. A prototípus modelleket a gyári vezetõk feleségei között osztották szét, és a termék akkor kapta meg a végleges nevét, amikor egyikük kijelentette: "Nem érdekel, hogyan hívod, de tudom, hogy ez a legjobb konyhai segédeszköz, amit valaha is kaptam!" Kezdetben a parasztházak konyhájában használták õket, és a kiskereskedésekben is megvárásolhatóak voltak. A vállalat fõként nõi értékesítõket toborzott, akik házról házra járva értékesítették a keverõket, mivel nehéz volt meggyõzni a kiskereskedõket, hogy Kitchenaid termékek különbözõ gépeit rendszeresen használják. A C-10 modell a szódagéppel rendelkezõ helyek és a kiskereskedelmi konyhák népszerû kiegészítõjévé vált, az üzletkötõ asszonyok leginkább a FountainAid és a BakersAid gépeket próbálták értékesíteni. 1922-ben mutatta be a Kitchenaid a H-5 keverõt, amelytõl az otthoni használat elterjedését remélte. Az ötliteres H-5 keverõ a C-10-nél kisebb súlyú és könnyebben kezelhetõ volt. 1928 augusztusában jelent meg a H-5-nél körülbelül kétszer könnyebb, G típusú keverõ. Az 1920-as években több más cég is bevezetett hasonló keverõket, így tehát már a konkurenciával is számolni kellett, bár a KitchenAid termékek továbbra sem veszítettek népszerûségükbõl, az 1930-as évek végére a gyár minden karácsony alkalmával a teljes készletét eladta. A második világháború alatt szünetelt a termelés, amely 1946-ban indult újra. Ekkor a vállalat Greenville-be, Ohio államba költözött, hogy bõvítse a kapacitását. 1949-ben vezették be a második termékcsaládot, mosogatógépek formájában.  Az 1980-as évek végén, a Williams Sonoma nevéhez köthetõ bõvítést követõen a cég három év alatt megkétszerezte a márka ismertségét egy promóciós kampány keretei között. Látható tehát, hogy igen fordulatos a cég története, az évek során számos dolog változott, fejlesztésre került, egy valami azonban mindig változatlan maradt: a Kitchenaid termékek minõsége.

<-- Vissza a Kitchenaid termékek Ecseg Nógrád megye blog oldalra!